Sunday, June 1

Byron Bay!


Nu har jag haft ytterligare en underbar helg ute vid kusten! Denna gång begav vi oss söderut, närmare bestämt till backpackermeckat Byron Bay.

I fredagsmorgon, efter mina morning duties, kom Stewie och hämtade upp mig. Vi åkte vidare till Cooparoo och hämtade upp Helena (stackars Maria var tvungen att jobba) och sen började vi vår resa. Tog svängen genom Surfer’s Paradise, världens wannabe-Miami ställe!
Lite efter lunch kom vi fram och då drog vi direkt till the Pass, en del av stranden där alla hardcore surfare hänger. Stewie drog fram boarden och skillade loss bland vågorna. Jag och Helena satt ute på klipporna och njöt av den fina utsikten…inte bara surfarna utan även omgivningarna!



Stewie surfar!

The Pass

Hade bestämt träff med Nick och Mårten vid halv tre så lagom till dess åkte vi tillbaka till centrumet. Mötte upp med killarna och de + Helena gick för att leta boende medan jag och Stewie tog en sväng upp till fyren. Så himla himla fint, världens utsikt!

Bilden e ju verkligen bevis på att jag aldrig borde skaffa hockeyfrilla...



Min surfer boy var tvungen att åka hem framåt eftermiddagen så då joinade jag de andra. De hade fått tag på ett rum på Main Beach Hostel, perfekt ställe mitt i centrumet och alldeles vid stranden. Jag slängde in grejerna där och sen begav vi oss ut en sväng. Vi strosade runt lite, spanade in byn (mysigt ställe fullt med hippies!) och fikade.
På kvällen lagade vi ihop en jättegod middag och efter det hade vi någon slags förfest på rummet.

Drack goon (aussieslang för lådvin, 9 bucks för 4 liter…) ur muggar och kände oss allmänt classy…Kvällen slutade med en sväng till en av Byrons klubbar och det hela var nice!

Gick upp skapligt tidigt i lördags. Vissa av oss mådde sämre än andra så det blev en ganska lugn förmiddag. Grabbarna hade hyrt surfbrädor så vi tog med oss dem och gick ner till stranden. Vi insåg att det var helt folktomt - alla satt i sina hippie vans på parkeringen. En man kom fram till oss och sa ”if you guys head out there today, we’ll hear about you on the news tomorrow.” Kände oss ju lite som amatörer efter den kommentaren, men det låg nog lite (mycket!) sanning i det – vågorna var sjukt höga!

Som tur var så kom solen fram efter ett tag så vi gick och la oss på stranden. Tog ett dopp, solade och hade det allmänt härligt.
Framåt lunch gick vi och köpte lite snacks och efter det började vi den långa vandringen upp till fyren.

Det blev en mysig promenad efter stranden och genom regnskog! Tog kanske 45 min att gå, välbehövd träning vill jag lova!


När vi kom fram så beundrade vi den fina utsikten (såg valar som hoppade – galet coolt!) och satte oss för att vila vid Australiens ”most eastern point”!


På kvällen grillade vi hamburgare på hostelet och drack lite mer goon. Det blev en ganska lugn kväll, i alla fall för mig!

Checkade ut från hostelet vid 10 på söndagsförmiddagen och sen spenderade vi större delen av dagen på stranden. Killarna surfade lite och jag och Helena slappade lite – härligt!


Köpte fish & chips till lunch och när vi hade käkat upp så var det nästan dags för oss att åka hemåt. Hann svepa en kaffe och sen sa vi hejdå till killarna och hoppade på Greyhoundbussen. Den dryga fyra timmar långa resan hem skulle nog ha varit ganska seg om det inte vore för min och Helenas extremt dåliga humor!

Hur som helst så var det en riktigt härlig helg! Nu är det dock back to reality och work som gäller!

No comments: